Etusivu
Historia
Kuskit
Kuvia
Videot
Säännöt
Yhteystiedot
Niksinurkka
Kalenteri
Tulokset
BikeTrialsFinland
Keskustelufoorumi  Mitä trial on?

  Historia

  Koska aloitit harrastuksen?

  Aloitin trialin 6 -vuotiaana polkupyörällä ja moottorikäyttöisellä menopelillä, joilla ajoin 16 -vuotiaaksi asti, jonka jälkeen keskityin pelkkään polkupyörätrialiin.

  Entäs sen jälkeen?

  Vuoden harrastettuani kilpailin jo aktiivisesti. Ensimmäisen mini mini trial kilpailuni mopolla ajoin vuonna 1984 (olin tuolloin 7 -vuotias). Sijoitukseni tuolloin oli vasta 16. Virheistä kyllä oppii, sillä seuraavassa kilpailussani olin jo toinen. Minä en kuitenkaan tyytynyt jäämään toiselle sijalle vaan jo seuraavassa kisassa saavutin kirkkaimman mitalin, vain vuoden päästä ensimmäisistä kilpailuistani. Kilpailuja tuli sen verran ahkerasti koluttua, että lukumäärä kohosi jopa n. 80 kilpailuun. Näistä tasan kolmekymmentä voitin (vuosina 84 - 92). Myöhemmin olen yrittänyt tuoda biketrialia tunnetuksi esiintymällä messuilla ja kouluissa.

  Missä voi harjoitella?

  Harjoittelu tapahtuu kesällä ulkona metsässä ja talvisin olen voinut harjoitella hallissa. Harjoittelen neljä kertaa viikossa n. kaksi tuntia kerrallaan. Laji on melko turvallinen, mutta kunnolliset ajokengät, säärisuojat sekä kypärä ovat suositeltavia. Trial-ajo ei vie paljon tilaa, joten sitä voi helposti harrastaa myös pienikokoisessa hallissa. Tarvitaan vain kuormalavoja tai mitä tahansa minkä yli voi ajaa ja hiukan mielikuvitusta.

  (kysymykset: Mikko Virtanen)

 

Copyright Mika Mäkinen 2003-2016